subota, 5. siječnja 2013.

Izvještaj trećega dana sa ZŠI Krapina 2013.

S početkom nove godine mladi su informatičari, a i oni nešto stariji, krenuli «u lov» na nova
informatička znanja.
Treći dan je polako iza nas. Sati radionica se nižu. Učenici i stručni voditelji kojima je HSIN platio smještaj i hranu nalaze se u ugostiteljskom objektu "Pod starim krovovima" koji se nalazi samo dvije minute pješke od Srednje škole Krapine gdje se svakodnevno održavaju radionice. Koliko čujem biti će i održanih izleta u muzej pračovjeka koji se isto nalazi  10 minuta pješke od objekta gdje su odsjeli.
Nažalost radionice OŠ6 Basic i OŠ4 Web stranice napredni (CSS) su otkazane zbog malog odaziva učenika i sukladno sa time neisplativosti radionice što je dovelo do njihova ukidanja.
Sve ostalo odvija je se u najboljem redu.
Radionica Računalo plus je tradicionalno jedna od najposjećenijih.
Izgleda da i ove godine vrijeme neće ići na ruku sudionicima zimske škole u narednih šest dana jer niti jedna meteorološka karta ne najavljuje snijeg već samo kišu i niske temperature.
Sutra se održava natjecanje.Točnije, tijekom Zimske škole informatike 2013., na kojima će sudjelovati svi pozvani potencijalni informatički olimpijci, 8-10 juniora i 8-10 seniora. Rezultati ovih ispita vrednovati će se pri pozivanju učenika na Hrvatske informatičke olimpijade 2013., JHIO i HIO.

To je isto jedna od manifestacija koja bi trebala pružiti priliku mlađim i većem broju natjecatelja da dođu u priliku vidjeti kako sve to zapravo izgleda i da sakupe vrijedno iskustvo koje bi onda koristili u nadolazećim natjecanjima. Natjecanje počinje sutra u 10:00, a trebalo bi sve završiti u 13:00 kada bi ste i vi mogli vidjeti o kakvim se zadacima radi kao i dojmovima samih natjecatelja nakon završetka.
Toliko od nas za danas čujemo se sutra.
Pozdrav! ;)



 

Nema komentara:

Objavi komentar