petak, 7. prosinca 2012.

PyLadies u Zagrebu: Besplatna radionica programiranja u Pythonu za desetak dana!

Nakon uspješnih RailsGirls, programerke ponovno napadaju! PyLadies, međunarodna inicijativa programerki koje mentoriraju i pomažu djevojkama i ženama da postanu aktivne i brojnije sudionice u Python open source zajednici, u suradnji s inicijativom Girl Geek Dinners Hrvatska, organiziraju besplatnu dvodnevnu radionicu programiranja u Pythonu za djevojke!
Inicijativu su pokrenule kolegice iz Los Angelesa u travnju 2011. s ciljem povećanja sudjelovanja žena u računarstvu, a danas, udružene s hrvatskim Pythonovkama pozivaju sve zainteresirane žene da u pozitivnoj atmosferi krenu s učenjem Pythona i izradom vlastitog bloga.

Gdje, kako, kada?

Radionica programiranja u Pythonu održat će se u Zagrebu 14. i 15. prosinca u prostorima Hrvatske gospodarske komore na adresi Nova cesta 5. Prethodna prijava na radionicu je obavezna, a zainteresirane se mogu prijaviti na za to namijenjenoj web stranici.
U realizaciji radionice svoju podršku dali su mnogi stručnjaci i stručnjakinje iz Python zajednice u Hrvatskoj koji će sudjelovati na radionici kao mentorice i mentori. Hrvatska gospodarska komora partner je organizacije radionice PyLadies u Zagrebu, a radionicu sponzoriraju tvrtke IN2 i Dobar kod.
Radionici će se pridružiti Lynn Root, softverska inženjerka iz Red Hata i osnivačica podružnice PyLadies u San Franciscu kao glavna predavačica. Više detalja o radionici možete potražiti u priloženoj objavi za medije, a informacije o PyLadies inicijativi dostupne su na službenoj web stranici. Što reći nego, svaka čast curama i vidimo se na PyLadies! :)

Link: 

Nema komentara:

Objavi komentar