nedjelja, 23. kolovoza 2015.

Čak 83% Hrvata voli jesti za računalom. Jeste li među njima?

Koliko hrvatski građani (ne) paze na svoja računala i kakve im se nezgode s računalima najčešće događaju, otkriva portal MojPosao u istraživanju provedenom na više od 500 ispitanika. Prolijevanje kave ili neke druge tekućine po tipkovnici, ostavljanje prijenosnog računala u knjižnici te instalacija različitih krajnje sumnjivih računalnih programa dio su svakodnevice milijuna vlasnika računala diljem svijeta.


Obrok za računalom navika je većine ispitanika
Zanimljiv je podatak da čak 83% ispitanika jede za svojim računalom. Većina njih (51%) to čini ponekad, za razliku od 32% ispitanika koji za računalom mljackaju često. Ako pri tome nešto i piju, opasnost od nezgode i oštećivanja računala povećava se. Nešto više od četvrtine ispitanika po svom je računalu prolilo neki napitak, dok 73% ispitanika tvrdi da im se to nikada nije dogodilo. Srećom, ovakve nezgode u većini slučajeva nisu ostavile trajne posljedice na računala. Žene nespretnije od muškaraca
Za razliku od muškaraca, žene su malo nespretnije pri ispijanju napitaka za računalom pa je čak 31% njih prolilo kavu ili sok, dok je isto učinilo 23% muškaraca. Što smo stariji, to više pazimo na svoja računala. Svega 15% ispitanika starijih od 41 godinu bilo je nespretno s napicima pokraj tipkovnice, dok  je takvih ispitanika između 21 i 30 godina dvostruko više.
Izvor

Nema komentara:

Objavi komentar