srijeda, 2. listopada 2013.

OK Foresta - mobilni web

Danas u vrijeme kada čujemo jako malo pozitivnih priča, i zato ovogodišnju seriju članaka pokrećemo sa jednom pozitivnom pričom.
Kao što i sami znate cilj nas programera je pomoći ljudima rješavajući njihove svakidašnje probleme putem programerskoga koda. Na točno takvu ideju došao je i Lovro Sindičić, koji je svoje programersko znanje odlučio iskoristiti kao pomoć odbojkaškom klubu.
Pa pogledajte u nastavku što je on zamislio.

"To je mobilni web sustav odbojkaškog kluba Foresta iz zagrebačke Dubrave , kojem se primarni cilj poboljšati komunikaciju na relaciji trener - igračica.
Vlastiti izbor najbolje igračice, komunikacije članova međusobno, ali primanje informacija trenera mogućnosti su igračica, dok trener može pratiti izbor naj igračice, voditi evidenciju dolazaka na trening, pa naravno i objavljivati obavijesti svojim igračicama.
Trener ulazi u svoj izbornik pritiskom na link "Ja sam trener"  ispod samoga izbornika, te ispravim unosom dolje navedene lozinke.
Dizajn rađen je u bojama kluba i uz logo što pomaže vizualnoj prepoznatljivosti.
Dolazak do određene informacije napravljen je da bude što brži. Ikone sa objašnjenjima pridonose bržem snalaženju na webu.
Brzina učitavanja web stranice dovedena je do maksimuma, dok sam sa RWD dizajn postigao to da je web stranica odlično vidljiva i na drugim mobitelima i tabletima različitih dimenzija.
Testiranje sam proveo na: Androidu, WP8, WP7, MeeGo te IOS."

Kao i što je na kraju najbitnije, a to je reakcija samih korisnika iliti sama primjena u klubu. Pa pogledajmo što kaže naš autor na to.
"Sama primjena projekta jedna je od najbitnijih stvari koje morate prirediti prije samoga početka. Odaziv kluba na ovo web rješenje je odlično i nadam se da kada sezone i službeno počne, da će ju tek tada vidjeti brojne mogućnosti ovoga web rješenja, ali i dodati brojne pohvale i kritike u samom cilju poboljšanja kvaliteta weba, ali i daljnje suradnje "
Lijepa priča uvijek nađe svoje mjesto u medijima, a mi se nadamo da će priča poput takvih biti što više.
Uredništvo Informatike za sve želi puno sreće OK Foresta u nadolazećoj sezoni.

Nema komentara:

Objavi komentar