petak, 11. siječnja 2013.

Završena 18. Zimska škola informatike - izvješće i recenzija


Prvi dani 2013. godine, unatoč zimskim praznicima, radno su započeli u Srednjoj školi Krapina, koja je po trinaesti put ugostila Zimsku školu informatike u njenom osamnaestom izdanju.
18. zimsku školu informatike Krapina 2013. organizirali su u Krapini od 3. do 11. siječnja 2013. Hrvatski savez informatičara, Srednja škola Krapina i Krapinski informatički klub.
Nakon svečanog otvaranja održanog 4. siječnja 2013., kojem su uz polaznike, predavače i voditelje,
prisustvovali mnogi uglednici i uvaženi gosti iz Krapinsko-zagorske županije, Grada Krapine, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Zajednice tehničke kulture KZŽ, Srednje škole Krapina, Krapinskog informatičkog kluba i HSIN-a, 214 polaznika krenulo je u "lov" na nova znanje i vještine.
Prilikom samoga zatvaranja prisutne je ovom prilikom pozdravio prof. dr. sc. Ante Markotić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture i obećao mladim informatičarima da će HZTK, u skladu s mogućnostima, uvijek biti uz njih i uz HSIN, te kad tad dokazati Lijepoj našoj da je ovo sfera sadašnjosti i budućnosti. Zahvalio je polaznicimajer su došli iz svih krajeva Hrvatske, zaželio im puno dobroga te ih pozvao da odu na tehničke fakultete jer će za inženjere biti posla u Hrvatskoj.
Na samome kraju, Neven Miculinić, najbolji polaznik ZŠI 2013., pozdravio je sve prisutne, zahvalio
organizatorima i predavačima na organizaciji škole na kojoj je on sudjelovao sedmi put, te na kojoj su
tijekom osam dana puno toga naučili, a bilo je vremena i za druženja, upoznavanja i razmjenu iskustava, i na kraju proglasio 18. zimsku školu informatike 2013. zatvorenom.

Na samome kraju dojima se kako je i ovogodišnja škola unatoč nešto smanjenim sredstvima i brojem radnih učionica postigla ono što je bio zapravo njezin cilj. A to je:
  • dodatno obrazovanje nastavnika informatičke struke za korištenje suvremenih tehnologija i
    softvera
  • stjecanje znanja i vještina iz više područja informatike s posebnim naglaskom na
    programiranje, za što bolju osposobljenost za županijska i državna natjecanja i informatičke
    olimpijade u zemlji i svijetu
  • dodatno obrazovanje mladih i nadarenih informatičara osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske i
    grada i županije domaćina, uz sedmodnevno druženje uz kulturne i sportske aktivnosti
Noviteti kao što su natjecanja, produljnje trajanja radionica, drugačije vrste radionica sigurno će pridonjeti daljnjem razvoju sljedeće zimske škole.
18. zimsku školu informatike sponzorski su potpomogli Algebra, PC-automati i Zozolly.
Pokroviteljstvo i potporu pružili su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske,
Hrvatska zajednica tehničke kulture, Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina i Zajednica tehničke kulture Krapinsko-zagorske županije.

Nema komentara:

Objavi komentar