srijeda, 23. siječnja 2013.

Pripreme za razvoj softvera(29)

  Županijsko natjecanje

Gotovo je školsko natjecanje i nadam se da je nekolicina vas prezentirala svoja softverska rješenja školskim povjerenstvima koja su odamh nakon toga bila obavezna o tome izvjestiti županijska povjerenstva. Danas ćemo se baviti važnosti županijskog natjecanja. Ova tema je jako bitna jer sam prije nekoliko dana u par razgovora čuo ("ma županijsko natjecanje nije bitno...") i to sam odlučno demantirao. Zašto je županijska razina bitna pogledajte dalje u tekstu.
Kao prvo onaj koji ne prezentira svoj rad županijskom povjerenstvu neće biti pozvan na državno natjecanje. Kao drugo županijsko povjerenstvo šalje izvještaj državnome povjerenstvu o održanoj smotri kao školsko povjerenstvo. Tamo županijsko povjerenstvo predlaže radove državnom povjerenstvu, sastavlja rang listu koju njima dalje šalje. I ne samo da valjda nego 100% će rad koji ima lijepu recenziju od županijskog povjerenstva imati puno veću startnu poziciju za odlazak na državno natjecanje.

Zaključak

Istina možda nešto što se ne svidi županijskom povjerenstvu se možda svidi državnom, ali moram reći da su takve oscilacije možda 1 rad u 2 godine i poruka je da shvatite županijsko natjecanje u kategoriji razvoj softvera vrlo ozbiljno i jako bitno.
Eto nakon školskog ću još malo pisati o županijskom natjecanju i ostalim stvarima tako da pratite Informatiku za sve.
Pozdrav!

Nema komentara:

Objavi komentar