ponedjeljak, 31. prosinca 2012.

2013. godina

Četiri pitanja na koja će nam 2013. godina dati odgovore

1. Može li Infokup 2013. biti uspješno organiziran?

Nakon što su vrlo popularni Dani hravtskih mladih informatičara ili poznatiji kao DMIH zamjenjeni nazivom Infokup došlo je i do vrlo poznate promjene u organizaciji. Ali od ove godine sve konce u ruke preuzima AZOO i ako nešto pođe po zlu jedino samu sebe može kriviti. U svakome slučaju sigurno je da će Infokup 2013. biti najsiromašniji natjecateljima do sada, ali se nadamo da oni koji je uspiju probiti kroz kvalifikacije mogu pokazati da informatika u Hrvatskoj je i dalje na zavidnoj razini. Iskreno se nadam da će sve proći kako treba jer još jedan skandal bi sigurno bio jako velik udarac organizaciji. Informatika za sve će naravno kako je to i dalje cinila izvještavati o Infokup.

2. Vidi li se kraj krize informatičkoj industriji u Hrvatskoj?

Kriza IT industrije traje u Hrvatskoj već nekolicinu godina. Navodno je programiranje u oblaku koje je trebalo pomoći mali tvrtkama sa malom infrastrukturom proboj na tržište nije urodilo očekivani plodom. I dalje živimo u zemlji u kojoj se i dalje puno više isplati raditi kao pojedinac nego voditi tvrtku, ali se nadam da će i IT kriza u Hrvatskoj ako ništa drugo barem malo popustiti u 2013.


3. Može li Hrvatska opet biti odlični domaćin informatičkog natjecanja?

HSIN. Poznatiji kao Hrvatski savez informatičara u surdanji sa brojnim drugim partnerima organizira CEOI 2013 u Krku. Pokazali su se kao odlični domaćini 2007 i 6 godina kasnije pružena im je opet prilika da se dokažu. Vjerujem u uspješnu organizaciju koju će vjerujem popratiti i veća popularizacija informatike kod mlađih generacija.  

4. Može li Hrvatska ekipa na Imagine cupu 2013. odigrati važniju ulogu?

Hrvatski timovi na Imagine cup, MS natjecanju postižu rezultate koji su prosječni.
Mi kao zemlja znanja, zemlja koja ima odlične IT stručnjake, a imao samo jedan tim, dok Brazil ima četri tima i to već godinama. Je li možda tome došao kraj u 2013. godini?


Uredništvo Informatike za sve želi svim svojim čitateljima puno sreće i uspjeha u 2013. godini

Nema komentara:

Objavi komentar