četvrtak, 29. studenoga 2012.

Srednjoeuropsko studentsko ACM natjecanje 2012. godine








HSIN je i ove godine organizirao nastup najboljih studenata na ACM natjecanju koje se održavalo od od 16. do 19. studenog 2012 na na Theoretical Computer Science Department na Jagiellonian University u Krakowu. Ove godine su umjesto 2 tima išla 3 zbog jako male bodove razlike u kvalifikacijama. Na ovom već tradicionalnom natjecanju timova studenata informatičara Srednje Europe nastupilo je 77 timova sa 31 sveučilišta iz 6 zemalja srednje Europe.
 1. tim:
  1. Stjepan Glavina
  2. Goran Žužić
  3. Ivan Katanić
 2. tim:
  1. Goran Gašić
  2. Filip Pavetić
  3. Bruno Rahle
3.tim:
  1.  Ivica Kičić
  2. Adrian Satja Kurdija
  3. Gustav Matula
Natjecanje je trajalo 5 sati u kojima su se rješavali zadaci na algoritamskoj osnovi, ukupno njih 11 u C/C++ i Javi.
1. tim  osvojio je 3. mjesto po broju riješenih zadataka, te 8. mjesto po vremenu
2. tim  osvojio je 5. mjesto po broju riješenih zadataka, te 16. mjesto po vremenu
3. tim  osvojio je 5. mjesto po broju riješenih zadataka, te 19. mjesto po vremenu
 Ovo su dojmovi 1. tima koji je bio najbliže pobjedi i odlasku na Finale svjetskog studentskog ACM-ICPC 2013 u  Sankt Peterburgu (od 30. lipnja do 4. srpnja 2013. godine.).

Goran Žužić:"Do sat vremena prije kraja smo recimo zadovoljni sa svime osim neukusno velikog broja krivih submissiona. Tada je dosao trenutak - treba se odluciti: smisljati B (uz istrazivanje na jednom kompjuteru) ili dati Katanicu da kodira I (u tom trenutku smo mislili da se radi o ruznoj geometrjii). I po vec utabanom obrascu odlucili smo se za najgoru opciju: oboje - sve ili nista.. epilog je poznat ('nista') :) U retrospektivi, jedino mi je lagano zao sto nisam pogledao koliko je ljudi rijesilo I, i odmah bi bilo jasno da postoji mnogo lakse rjesenje, sto smo shvatili VRLO brzo nakon izlaska iz natjecateljske prostorije. No, imam osjecaj da nam je uz ovakvo vrijeme ipak bio potreban jedan zadatak vise, stoga nema gorkog okusa u ustima. Uostalom, imamo jos jedan pokusaj :) ."

Pozdrav, ;-)

Nema komentara:

Objavi komentar