petak, 16. studenoga 2012.

Ekspluzivno sa Info Sajma 2012

CarNet- 20 godina Interneta
 Danas smo posjetili InfoSajam, a vi ga možete podsjetiti još sutra do 21 sat. Sajam ima puno toga za ponuditi, puno predavanja, puno izlagača, puno natjecanja i izložba.
  CarNet nudi za školarce sigurnosni izazov. Izazov je jako jednostavan, na kraju se dobije diploma kao potvrda završetka sigurnosnog tečaja i prilika da sudjelujete u nagradnom izvlačenju koje će se održati na kraju InfoSajma. Reći ćemo vam neke odgovore na pitanja kako biste to malo brže riješili.
Lozinka mora biti dugačka minimalno 8 znakova, ako vam se pojavi usred izazova da ste osvojili automobil nemoj te ostaviti adresu i ako budete trebali upisati korisničko ime i lozinku to je admin i admin1234.
Sigurnosni izazov
Predavanje- CISEx


Jako staro računlo

Stare tipkovnice i još nešto

Jedno od najstarijih Apple računala
Angry Birds nove generacije

U kongresnoj dvorani se također moglo vidjeti predavanja o informatici. Kada smo mi bili tamo bilo je predavanje o hrvatskoj udrugi izvozitelja softvera, CISEx. Bilo je omogućeno registriranje .hr domena povodom 20. godišnjice Interneta. Bila je i mogućnost isprobavanja Kinect-a i novih Windows 8 uređaja, po meni oni izgledaju odlično i jako mi se sviđa novi dizajn.
  U 7. paviljonu, u kojem je bio drugi dio InfoSajma i Sajam multimedije bilo je puno više ljudi, ipak tamo se održavalo natjecanje u PES-u i FIFA-e. U sredini su bili izloženi Smart televizori gdje su ljudi igrali Angry Birds tako da su micali ruku po zraku. Još jedna zanimljiva tema koja se mogla pogledati je izložba starih računala i mobitela. Tamo su se mogli vidjeti preteče kalkulatora, računala, mobitela i igra. Kao npr. prvo Apple računalo, prvi Imac, stare tipkovnice, i mogućnosti igranja originalnoga Tetrisa i PacMan.
  Kada se sve zbroji InfoSajam je ove godine ima puno toga za ponuditi. A sada neke naputke koji će sutra ići:
  1. Ulazite i izlazite na sporedne ulaze da izbjegnete gužve
  2. Hot-Dogovi ispred 6 paviljona su odlični, 12 kuna komad.
  3. Cijena parkinga je 20 kuna, a netko želi to izbjeći neka se sparkira pored Muzeja Suvremene umjetnosti za 0 kn, 2. skretanje desno od porezne prema zapadu pa onda lijevo.
  4. Nabavite si besplatne ulaznice koje možete naći dolje na blogu

Pozivam vas da dođete posjetiti InfoSajam jer nećete požaliti.
YouTube link 1 Prvi video
YouTube link 2 Drugi link
Pozdrav, :-)

Nema komentara:

Objavi komentar